Politie doet mooie drugsvangst in onderzoek naar fietsdiefstal

woensdag 12 juli 2017

Breda / Etten-Leur - Politiemensen zijn dinsdagmiddag 11 juli 2017 in een woning aan ‘t Blok in Breda op een flinke partij drugs gestuit. Ze waren in de woning vanwege een onderzoek naar fietsdiefstal. In dat onderzoek hield de politie in de afgelopen 4 dagen in totaal 11 mensen aan. Ook troffen de agenten 7 gestolen fietsen aan.

Politiemensen van het Flexteam en van team Weerijs deden de afgelopen dagen onderzoek naar een aantal fietsdiefstallen. Daarbij was een 51-jarige man uit Breda in beeld gekomen als mogelijke verdachte. Toen agenten naar hem onderweg waren, kwamen ze hem rijdend in een auto tegen en zetten hem op de Heksenwiellaan aan de kant. Omdat de bijrijder direct aangaf dat hij harddrugs bij zich had, zijn de 51-jarige verdachte en zijn 40-jarige bijrijder, eveneens inwoner van Breda, aangehouden op grond van de Opiumwet. De 40-jarige verdachte bleek in het bezit te zijn van 5 bolletjes heroïne en 5 bolletjes cocaïne (in totaal 3 gram harddrugs). Ook de 51-jarige verdachte bleek harddrugs bij zich te hebben: een joint, bijna 12 gram hasj en 17,5 gram cocaïne. De auto waarin beide mannen reden is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Tijdens onderzoek in de woning van de 51-jarige verdachte trof de politie niet alleen een gestolen fiets, maar ook een hoeveelheid hennep aan. In aanwezigheid van de rechter-commissaris stelden de agenten een uitgebreider onderzoek in de woning in, waarbij ze diverse grote zakken met hennep (in totaal ruim 5,5 kilo) en diverse kleinere hoeveelheden harddrugs (ongeveer 250 gram) aantroffen. Alle verdovende middelen en diverse attributen om drugs mee te verpakken zijn in beslag genomen. Ook troffen de agenten nog een fiets (een groengrijze mountainbike van het merk Cube) en een hoeveelheid geld aan. Ook deze spullen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van deze fiets.

Maandag 10 juli hield de politie in Etten-Leur 7 verdachten aan in hetzelfde onderzoek naar fietsdiefstal. Agenten die bezig waren met het onderzoek troffen in een woning in de Vioolstraat drie fietsen aan, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. In twee gevallen heeft de politie echter geen aangifte en dus geen eigenaar kunnen vinden. Via de Facebookpagina van politieteam Weerijs (https://nl-nl.facebook.com/politieteamweerijs/) worden de eigenaren van de fietsen opgeroepen zich alsnog te melden. In totaal hield de politie 7 verdachten aan: een 34-jarige vrouw, een 48-jarige man, drie jongens van 13, 14 en 16 jaar oud en twee meisjes van 12 en 15 jaar oud. De verdachten hebben inmiddels verklaringen afgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet. 

Tot slot hield de politie op zondag 9 juli 2017 nog twee verdachten aan op verdenking van heling. Een 54-jarige man uit Breda is zondagmiddag op de Terheijdenseweg in Breda aangehouden, omdat hij een gestolen fiets in de auto had liggen. Hij heeft verklaard dat hij de fiets heeft gekocht van een ‘junkachtig’ type. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. Een 49-jarige inwoner uit Breda, die op de Hagehof in Breda eveneens werd betrapt op het in bezit hebben van een gestolen fiets, verklaarde dat hij de fiets had gevonden. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden