Productieplaats voor chemicaliën hennepteelt gevonden in Breda

vrijdag 7 juli 2017

Breda - Op donderdag 6 juli werd een professionele productielocatie voor hennep gevonden bij een autoverhuurbedrijf in Breda. Hier werden chemicaliën geproduceerd die bedoeld zijn voor hennepteelt. De politie nam 7500 liter chemicaliën in beslag in combinatie met hennep gerelateerde artikelen zoals lampen en dompelpompen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle op een aantal autoverhuurbedrijven in Breda. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente Breda in samenwerking met de Politie (ondermijningsteam en Landelijke Eenheid), de Belastingdienst, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) en het Verbond voor de Verzekeraars.

Uit onderzoek komt naar voren dat criminelen vaak gebruik maken van huurauto’s. Er is een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld bij bepaalde bedrijven in de autoverhuurbranche. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst pakken deze vorm van criminaliteit binnen de Taskforce Brabant Zeeland samen aan.

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden