Boetes en aanhoudingen tijdens grote verkeerscontrole Teteringen

vrijdag 30 juni 2017

Teteringen - De politie hield donderdag 29 juni een grootschalige verkeerscontrole op de Oosterhoutseweg. Ook de Belastingdienst en de gemeente namen deel aan de controle.

Tijdens de controle werden tussen 16.00 uur en 23.00 uur 150 auto’s aan de controle onderworpen. Hierbij werd gekeken naar verkeersovertredingen, de technische staat van de voertuigen en zaken die met de Belastingdienst te maken hebben. De Belastingdienst en deurwaarders inde openstaande schulden en namen verschillende voertuigen in beslag. 

In totaal werden er 47 boetes gegeven, waarvan maar liefst 20 voor het vasthouden van de telefoon. Niet handsfree bellen is een vorm van afleiding dat in het verkeer leidt tot (ernstige) verkeersongelukken. Afleiding is daarom ook een van de speerpunten waar streng op gehandhaafd wordt. Hiernaast werden er onder andere boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de toegestane snelheid en het rijden met een onverzekerd voertuig.

In een van de auto’s werd een nepvuurwapen aangetroffen. Een 23-jarige man uit Leidschendam werd hierop aangehouden. Een 38-jarige man uit Rosmalen, die onverzekerd en zonder autogordel reed, bleek een hoeveelheid aan harddrugs op zak te hebben. Ook moest hij nog een openstaande celstraf uitzitten. De man werd aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden