Man rijdt in op verkeersregelaar

donderdag 26 oktober 2017

Breda - Een man uit Breda is woensdagmiddag ingereden op een verkeersregelaar. Hij reed daarna door. Een agent zag het gebeuren en zette de achtervolging in.

Op woensdag 25 oktober 2017 om 14.10 uur was een verkeersregelaar met zijn werkzaamheden bezig op de kruising Dr. Struyckenstraat  met de Oranjeboomstraat. Een gedeelte van de kruising was afgesloten. Hij hoorde op dat moment dat er vanaf de andere zijde een auto tegen de richting in was gereden en een stopteken van een collega had genegeerd. De verkeersregelaar zag de auto staan bij een bedrijf in de straat. Korte tijd later kwam de auto aanrijden in de richting van de verkeersregelaar. Volgens de aangifte gaf hij de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen gaf de bestuurder gas en reed recht op hem af. Het slachtoffer kon nog net wegspringen en hij greep zich in zijn val vast aan de auto. Maar die moest hij loslaten door de snelheid en hij viel toen hard op de grond. De auto reed door. Een toevallig passerende agent in een politieauto zag het allemaal gebeuren en zette meteen de achtervolging in. Hij gaf de bestuurder een stopteken. De man, een 58-jarige inwoner van Breda, is aangehouden voor poging doodslag. Zijn auto, voorzien van een handelaarskenteken is in beslag genomen. Aan het bureau bleek dat de rechter de invordering van zijn rijbewijs had bevolen. Ook bleek dat er nog 1000 euro aan openstaande boetes op zijn naam stonden. De verkeersregelaar was lichtgewond door het incident.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden