Taxi- en snordercontrole in centrum Breda

zondag 28 mei 2017

Breda - De politie heeft aflopen uitgaansavond- en nacht, zaterdag 27 op zondag 28 mei, samen met medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport en medewerkers Toezicht en Handhaving van de gemeente een integrale controle op taxi’s en snorders gehouden. Er werden twee mannen aangehouden die tegen betaling vervoer aanboden zonder dat zij een vergunning voor taxivervoer hebben.

In beide gevallen werden agenten en opsporingsambtenaren in burger aangesproken door de mannen die hen vragend een taxi aanboden. De opsporingsambtenaren gingen op de vraag in en liepen mee naar de auto’s op de Nieuwe Prinsenkade en Adriaan van Bergenstraat stond. Op de Rijsbergseweg werden de auto’s door geüniformeerde agenten aan de kant gezet en zijn de ‘taxi-chauffeurs’ aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 76 de Wet Personenvervoer. Het gaat om een 46-jarige man uit Zundert en een 18-jarige man uit Breda. Na verhoor mochten zij weer naar huis. 

Bij de controle van legale taxi’s werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overtreding maximum snelheid, parkeren, rijden in een gesloten verklaring. Een chauffeur kreeg een rijverbod van 36 uur opgelegd vanwege de overtreding wekelijkse rust. Een chauffeur reed onrechtmatig op BSN nummer in plaats van een chauffeurspas.

Er wordt tegen snorders opgetreden omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Er wordt door hen immers geen belasting afgedragen. Bovendien lopen de passagiers extra risico dat de gebruikte auto's niet verzekerd zijn of in slechte technische staat verkeren. De actie volgde omdat zowel bij de politie als bij de Inspectie klachten zijn binnen gekomen dat bezoekers van het uitgaanscentrum in Breda na afloop op straat worden aangesproken met de vraag of zij een taxi zoeken, waarna zij bij bevestiging tegen betaling vervoerd worden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden