Vier gewelddadige stappers aangehouden

zondag 27 augustus 2017

Breda - Agenten belast met het horecatoezicht hebben afgelopen nacht in nauwe samenwerking met portiers en een medewerker van het Cameratoezicht, vier stappers aangehouden op de verdenking van openlijke geweldpleging Het viertal zou een 20-jarige Bredanaar hebben geschopt en geslagen. Conform de nieuwe wet Middelengebruik werd gecontroleerd of zij onder invloed waren van alcohol. Bij drie van kwamen de percentages boven de 350 ugl uit. Een van hen had ook nog negen pakjes cocaïne bij zich.

Een 20-jarige Bredanaar deed aangifte. Hij vertelde dat op de Havermarkt rond 02.15 uur een jongen tegen hem aan liep. De knul was met nog drie vrienden. Hij zei tegen hen dat ze moesten uitkijken waar ze liepen. Hierna kreeg hij van een van hen een duw, hij duwde terug waarna een portier hen uit elkaar haalde.  Hierna kreeg hij van een van die jongens een klap tegen zijn hoofd waardoor hij viel. Terwijl hij op de grond lag werd hij enkele keren tegen zijn hoofd en rug getrapt. De daders renden daarna weg in de richting van de Visserstraat. Het slachtoffer had pijn en verwondingen aan schouder, hoofd en rug. Er kwam een ambulance ter plaatse, omdat hij zich zicht licht voelde in zijn hoofd. Hij hoefde echter niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. 

Agenten belast met de horecadienst zagen een bellende portier achter de vier vechtersbazen rennen. De dienders achterhaalden, mede door het meekijken van een medewerker van cameratoezicht, het viertal op de Minderbroedersstraat, nabij de kruising van de Nieuwstraat. Het gaat om vier Bredanaar van 16, 18,20 en 24 jaar.  Ze waren onder invloed van alcohol. Conform de wet Middelenonderzoek werd bij hen een voorlopige blaastest afgenomen. De drie meerderjarige verdachten bliezen boven de 350 ugl, waarna zij op het bureau meewerkten aan de ademanalyse. Ze kwamen op percentages van 365, 495 en 420 ugl. Bovendien werden bij de oudste verdachte ook nog negen ponypacks met cocaïne aangetroffen.  

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terheijden | 112 alarmeringen Terheijden | Goedkoop Tanken in Terheijden | Supermarkten in Terheijden | Weerbericht Terheijden